Trädgårdsskötsel


På skötselsidan erbjuder vi både säsongstjänster och engångsinsatser. Kanske är det något speciellt som ska fixas i trädgården till exempel vårstädning, eller du ska kanske ha en tillställning i trädgården eller flytta. Då kan vi hjälpa till för att det ska vara fint när det är dags.

Vi anpassar oss efter den trädgårdshjälp och det skötselbehov just du och din trädgård har. Vi återkommer gärna med regelbundna intervaller enligt ett i förväg uppgjort schema. Då ser vi till att trädgården alltid visar sig från sin bästa sida. Vi löser ogräsrensning, beskärning, gödning, rensning av gångar etc. utan att du behöver tänka på när det skall göras. Nivån på denna skötsel kommer vi gemensamt överens om. Om du istället föredrar att vi kommer när du själv känner att det behövs, kontaktar du oss när det är dags, så planerar vi in det.

Vanliga uppgifter är att rensa rabatter, säsongsplanteringar i krukor, klippa häckar och annat formklippt, beskärning av buskar och fruktträd, rensa sly, samt att förbereda inför nyplantering av perenner, buskar och träd, och även plantering av dessa.

Vi jobbar gärna med att plocka fram det redan befintliga i trädgården. Om det är aktuellt hjälper vi dig gärna med förslag om du vill komplettera eller ändra något. Vi har ett helhetstänk på hur trädgården blir både trivsam, lättskött, vacker och mysig. Jag känner varmt för växter och djur och ser gärna att trädgården får innehåll som även gör att insekter, fåglar, grodor och andra djur trivs i miljön.

Oavsett om det behövs en liten eller stor insats så är målet alltid detsamma, att med min hjälp skapa en trivsam, funktionell och vacker trädgård som ger dig som trädgårdsägare glädje.

Trädgårdsskötsel berättigar till rutavdrag. Kostnaden för trädgårdsskötsel är 700 kr/h vilket ger 350 kr/h efter rutavdrag.

.

.

.

Kontakt

  Du kommer få en bekräftelse i din mailbox på att meddelandet har kommit fram. Om du inte hittar det så titta i skräpposten om det kan ha hamnat där.

  En vacker och välskött trädgård höjer värdet på hela fastigheten. En undersökning gjord av Husqvarna och Kairos Future visar att en vacker trädgård kan öka värdet på fastigheten med hela 13%.

  (GLOBAL GARDEN REPORT 2011)

  Vår trädgårdshjälp passar dig som:

  Inte riktigt har tid ork eller lust men som ändå vill ha möjlighet att njuta och koppla av i trädgården

  Du som inte riktigt vet hur du ska ta hand om trädgården, men vill glädjas åt den ändå

  Eller kanske du har en jättefin trädgård som du vet precis hur den ska skötas, men orken eller möjligheten finns inte längre

  Vad kan ingå i trädgårdsskötsel?

  Vårstädning

  • Klippa ner fjolårets perenner
  • Gödsla och jordförbättra
  • Ogräsrensning
  • Beskära prydnadsbuskar och häckar
  • Beskärna fruktträd och bärbuskar

  Jordförbättra och nyplantera växter

  Ogräsrensning

  Höstfix

  • Plantera lökar
  • Dela och plantera om perenner
  • Kratta löv
  Rysk_Martorn_m_bi

  Alla trädgårdar är unika

  En trädgård lever och växer lite som den själv vill oavsett om den sköts eller inte. Träd, buskar och perenner tar för sig allt efter hur mycket de sköts eller hur bra de trivs. Gillar du en härlig, vild trädgård kanske det inte behövs så mycket skötsel. Det kanske räcker med att hålla efter buskar och träd så att de inte tar över trädgården, och fruktträden behöver kanske en beskärning vart eller vartannat år för att må så bra som möjligt.

  Vill du att det ska vara lite mer kontroll av vad som får ta för sig, och hur mycket, kanske en mer regelbunden skötsel behövs.